Heb je ooit de drang gevoeld om alles te automatiseren? Het is een aantrekkelijk vooruitzicht voor ondernemers.

Door alledaagse en eenvoudige taken te vervangen door geautomatiseerde systemen, kunt u zowel tijd als geld besparen terwijl u zich concentreert op meer bedrijfskritieke gebieden van uw bedrijf. Wanneer Automation Fever echter toeslaat, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen wat voor automatisering zinvol is en daadwerkelijk tijd en geld bespaart ten opzichte van processen waarin u meer tijd en geld besteedt aan het ontwerpen dan u in werkelijkheid zou besparen.

Wat is automatiseringskoorts?
Automation Fever is de wens om letterlijk alles in uw bedrijf te automatiseren. Wanneer het idee van “Zet het en vergeet het” een manier van leven wordt in plaats van een idealistische mantra. Het is wanneer je logica uit het raam gooit en enorm veel tijd besteedt aan het ontwikkelen van systemen en processen die je nooit echt tijd of geld zullen besparen.

Bestaat er zoiets als “Instellen en vergeten?”
Nee, het zou echter leuk zijn!

Zowel het bedrijfsleven als de technologie evolueren te snel voor een echte zet en vergeten dat het systeem in werkelijkheid bestaat. Als bedrijfseigenaar moet u bij het bedrijf betrokken zijn om het te laten evolueren zoals u dat wilt. U kunt delen van uw bedrijf automatiseren en ze een tijdje negeren, maar u moet altijd inplannen om ze opnieuw te bekijken, omdat uw bedrijf is veranderd of de technologie is veranderd.

Wat moet er worden geautomatiseerd?
Hier zijn enkele voorbeelden van dingen die moeten worden geautomatiseerd en die u zowel tijd als geld zullen besparen.

Leadgeneratie
Op lange termijn koesteren en opvolgen Verlaten winkelwagentje van e-commerce
-Auto Res-ponders
– Reviews vragen
– Rapportage 
– Levering digitale producten

Dit zijn allemaal vrij eenvoudige en basistaken die vrij eenvoudig te automatiseren zijn met een paar e-mails en wat timers. Alles wat een redelijk lineair proces is, kan worden geautomatiseerd. Het volgende moet echter goed met rust worden gelaten, tenzij u echt diepe zakken en een onbeperkte hoeveelheid tijd heeft.

Dingen die u NIET zou moeten automatiseren (althans niet volledig).
Bij processen die over het algemeen menselijke tussenkomst en denken of besluitvorming vereisen, moet u automatisering buiten beschouwing laten. Bijvoorbeeld…

– Personeelszaken
– Klantenservice
– Live Chat (in sommige gevallen)
– Dure diensten of producten (high Tickets)
Het bovenstaande zijn voorbeelden van gebieden waar u automatisering moet weglaten. Automatisering kan worden gecombineerd om deze processen mogelijk te maken, maar proberen ze volledig te automatiseren is tijdverspilling.

Tijdens het high ticket proces kunt u bijvoorbeeld automatisering op de achtergrond hebben om uw prospects op te volgen, maar u mag verwachten dat u zelf bij het verkoopproces wordt betrokken om de deal te sluiten en eventuele vragen te beantwoorden. Voor de verkoop van een hoger geprijst product of dienst is er een zekere verwachting van uw klanten dat ze face-to-face communicatie hebben om hun zenuwen weg te nemen voordat ze kopen.

Automatisering wordt vaak gezien als een manier om jezelf uit het proces te verwijderen en machines het werk te laten doen. Wat tot op zekere hoogte waar is. Maar we zien het liever als iets waarmee u uw klanten beter van dienst kunt zijn, niet als vervanging. Het is een hulpmiddel, geen persoon.

Denk aan de assemblagelijn voor auto’s als voorbeeld. Veel ervan is geautomatiseerd met machines en robots, maar achter de machines zitten nog steeds mensen die ze repareren, programmeren en de kwaliteit van hun werking garanderen. Soms geven de machines het werk door aan echte mensen omdat geen enkele machine de menselijke factor kan vervangen.